Przez życie z radiem - nowa kampania Radia ZET

Ruszyła ogólnopolska kampania wizerunkowa Radia ZET, której głównym hasłem jest „siła muzyki”. W 11 największych miastach można zobaczyć billboardy z cytatami bezpośrednio nawiązującymi do spotu telewizyjnego. Kampania została przygotowana w nowej oprawie graficznej i jest elementem strategii komunikacji rozwoju marki Radia ZET.

W kampanii udało się uchwycić coś, co nie jest do końca uchwytne. Tę szczyptę magii i szaleństwa, jaka jest w podróży, podróży przez życie. Jest w niej dużo emocji, jakie towarzyszą nam na co dzień. W tym wszystkim, bez względu na to, gdzie jesteśmy, co robimy i kiedy, zawsze jest miejsce na muzykę. Bo radio to przede wszystkim muzyka, która napędza nas do działania. Porusza nas. Działa kojąco lub dodaje energii. I w tym tkwi jej siła.

– mówi Agnieszka Szozda, dyrektor marketingu Grupy Eurozet

W zależności od nastroju i emocji w danej chwili szukamy czegoś, co od razu z nami współgra. Odpowiedniej dla nas muzyki. Radio jest z nami w każdej chwili. I choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę, to nawiązujemy z nim relację.

Stworzona przez nas kampania powstała w oparciu o prosty insight. Radio towarzyszy nam w codziennym życiu. Jest naszą ścieżką dźwiękową, która ilustruje zarówno proste czynności, jak i ważne momenty. Muzyka grana w radiu dopada nas przypadkowo. Opierając się na tym prostym przesłaniu stworzyliśmy komunikację, która wyróżnia się na tle spotów emitowanych przez konkurencję, a jednocześnie skupia się wokół roli radia w naszym życiu

– dodaje Radek Dudzic, senior copywriter w Isobar Polska.

ZET_AMS_6x3_v1_POZNAN_104,7.jpgZET_STROER_6x3_v3_GOP2_95,7.jpgZET_STROER_6x3_v2wiodaca_LUBLIN_107,0.jpg
Kampania typu 360 stopni objęła nośniki reklamy zewnętrznej w największych polskich miastach; telewizję, w tym stacje ogólnopolskie i kanały tematyczne; sieci kin; a także największe portale informacyjne i internetowe serwisy tematyczne. Kreację spotu przygotowała działająca w ramach Isobar Poland Group agencja Isobar. Jego reżyserem jest Marek Dawid. Za produkcję odpowiadało Dynamo, a zakup mediów – Dom Mediowy Zenith. Spoty telewizyjne Radia ZET pojawią się w ostatnim tygodniu września.

ZET_AMS_6x3_v1_POZNAN_104,7.jpg

ZET_STROER_6x3_v3_GOP2_95,7.jpg

Novika na antenie Chillizet

Novika dołącza do zespołu redakcyjnego Chillizet. W każdy wtorek o 21.00 poprowadzi godzinną autorską audycję muzyczną „Lekkość bitu”.