Krzysztof Dowgird wraca do Antyradia

Po blisko dwuletniej przerwie na antenę Antyradia wracają „Wieczorne rozmowy” Krzysztofa Dowgirda, „alkoholika trzeźwego od ponad 27 lat”. Będzie je można usłyszeć w każdą niedzielę między 22.00 a północą.

„Wieczorne rozmowy” to autorski program, w którym Krzysztof Dowgird rozmawia ze słuchaczami o ich osobistych doświadczeniach związanych z problemami alkoholowymi. Z założenia nie będzie to „terapia radiowa”. Jak sam mówi „przychodzi tu po to, aby dać nadzieję na nowe, normalne życie”. Program poprowadzi w duecie z „Rudą”, czyli Beatą Wolską.

„Antyradio jest stacją, która przyciąga i skupia przeróżne niepokorne osobowości. To one stanowią o jej klimacie, autentyczności i niepowtarzalności. Do nich z pewnością zalicza się Krzysztof. Cieszę się, że na antenę wraca ze swoimi misyjnymi rozmowami ze słuchaczami. Tego typu programy to dziś rzadkość w stacjach komercyjnych”

– komentuje Mariusz Smolarek, redaktor naczelny Antyradia.

Krzysztof Dowgird swoje autorskie programy poruszające problematykę alkoholową prowadzi od 1993 roku. Przez siedem lat był związany z Radiem Kolor, a następnie Radiem Tok FM. Do Radia 94, które przekształciło się w Antyradio, trafił w 2004 rok. Stacja wyemitowała 582. jego audycje. 583. wydanie „Wieczornych rozmów” będzie można usłyszeć 24 września br.

Przez życie z radiem - nowa kampania Radia ZET

Ruszyła ogólnopolska kampania wizerunkowa Radia ZET, której głównym hasłem jest „siła muzyki”. W 11 największych miastach można zobaczyć billboardy z cytatami bezpośrednio nawiązującymi do spotu telewizyjnego. Kampania została przygotowana w nowej oprawie graficznej i jest elementem strategii komunikacji rozwoju marki Radia ZET.