Sławomir Assendi będzie nowym redaktorem naczelnym Radia ZET

Assendi od 8 maja br. obejmie stanowisko redaktora naczelnego  Radia ZET. Zastąpi na tym stanowisku Jarosława Paszkowskiego, który  złożył rezygnację.

Assendi jest związany z mediami od 1995 roku. W latach 2011-2015 był  z-cą dyrektora Programu I Polskiego Radia. Wcześniej był również m.in.  dyrektorem pionu strategii i komunikacji Telewizji Polsat, dyrektorem  zarządzającym Radiostacji i członkiem zarządu Radia Eska. Z Eurozet był  związany w latach 1999-2004, a ponownie dołączył do grupy w styczniu  2016 roku. Dotąd pełnił funkcję dyrektora zarządzającego ds. radiowych  stacji lokalnych i ponadregionalnych.
Jarosław Paszkowski dołączył do zespołu Radia ZET w lipcu 2011 roku. W  2015 został jego redaktorem naczelnym. Wcześniej, przez ponad rok, był  dyrektorem programowym Antyradia.

Cieszę się że mogłem tworzyć radio z taką marką jak Radio ZET i być jego  częścią. Niemniej obecnie nie jestem w stanie skoncentrować się na  radiu w wystarczającym stopniu by brać pełną odpowiedzialność za jego  funkcjonowanie, stąd moja trudna decyzja o rezygnacji z funkcji. Bardzo  dziękuję mojemu zespołowi za świetną współpracę. Zawsze będę Wam  kibicował

– powiedział Jarosław Paszkowski.

Bardzo dziękuję Jarkowi za zaangażowanie i ciężką pracę. Stworzył on   dobry, jakościowy program. Wprowadził wiele odważnych zmian, a   współpraca z nim charakteryzowała się zawsze wysokimi standardami

– mówi Andrzej Matuszyński, Prezes Grupy Eurozet.

Morze, góry i Mazury z Radiem ZET

Już po raz szósty Radio ZET zaprasza na aktywną majówkową  akcję „Morze, góry i Mazury”, która tradycyjnie będzie organizowana w  Łebie, Szczyrku i Mikołajkach.