Zbigniew Zegler nowym dyrektorem muzycznym Radia ZET

1 czerwca br. stanowisko dyrektora muzycznego Radia ZET  obejmie Zbigniew Zegler. Zastąpi Joannę Sołtysiak, która rozstaje się z  Grupą Eurozet za porozumieniem stron.

Powodem zakończenia współpracy były różnice w wizji polityki muzycznej  Radia ZET. Sołtysiak do końca czerwca będzie przekazywać obowiązki  swojemu następcy. Z Radiem ZET była związana od 2007 roku. Początkowo  jako z-ca dyrektora muzycznego, a od 2015 roku - dyrektor muzyczna  stacji. Wcześniej pracowała w poznańskich stacjach Grupy Radiowej Agory  m.in. Złotych Przebojach, Pop FM, Blue FM i Rock Radio Wielkopolska. Z  radiem jest związana od ponad 20 lat.
Zbigniew Zegler powraca do Radia ZET po 20 latach przerwy, gdzie w  latach 1996-97 był prowadzącym. Ostatnio był związany z Universal Music  Polska. Wcześniej pracował m.in. jako szef muzyczny Programu I Polskiego  Radia, dyrektor programowy Radia Pogody w Łodzi i Rock Radia Śląsk, a  także dyrektor muzyczny Antyradia. Był też music programmerem w Viacom  International Media Networks. W 2015 roku miał swój muzyczny program w  Radiu ZET Gold.

Nowa ramówka Radia ZET

temu

4 września rusza jesienna ramówka Radia ZET. Zmienią się godziny pasm, pojawią nowe audycje, a do zespołu prowadzących dołączy Roman Osica i Zbigniew Zegler, dyrektor muzyczny Radia ZET.
Koncert Radia ZET na The Tall Ships Races

temu

Po raz trzeci do Szczecina przypłyną największe żaglowce  świata. W tym roku finał regat po Bałtyku odbędzie się w dniach 5-8  sierpnia br. Mieszkańcy i turyści mogą w tym czasie liczyć na wiele  atrakcji. Jedną z nich jest koncert polskiej wokalistki, Kayah, która  wystąpi na scenie przy Wałach Chrobrego, 7 sierpnia o godz. 20.00.  Patronem tegorocznego The Tall Ships Races jest Radio ZET.
Przeboje 2016 roku według Radia ZET

temu

Według Radia ZET najpopularniejszym utworem 2016 roku był „Lost On You” LP. Muzyczne zestawienie minionego roku przygotowano na  podstawie głosów oddanych na piosenki we wszystkich notowaniach „Listy  przebojów Radia ZET” z ostatnich dwunastu miesięcy.
Radio ZET

temu

Radio ZET to jedna z największych i najpopularniejszych ogólnopolskich stacji radiowych. Codziennie dostarcza milionom słuchaczy rzetelnych informacji, starannie dobraną muzykę popularną i zapewnia zabawę na wysokim poziomie. Swój program adresuje do dorosłych Polaków. Od początku istnienia stacja stawia na profesjonalizm i osobowości.

Nowe logo Chillizet

W piątek, 26 maja br., Chillizet zmieni logotyp i oprawę  wizualną marki. Jest to związane z powrotem do pierwotnej nazwy stacji.