Grupa Eurozet

Eurozet to jedna z największych grup radiowych w Polsce, zajmująca się produkcją i nadawaniem programów radiowych, sprzedażą antenowego czasu reklamowego, działalnością brokerską dla stacji i serwisów internetowych, a także tworzeniem i zarządzaniem serwisami internetowymi. Istnieje od 1993 roku.

Logo_Eurozet.jpg
Obecnie  w jej skład wchodzi sześć rozgłośni: Radio ZET, Antyradio, Chillizet,  Meloradio, Radio Plus, Planeta.fm (stacja internetowa), serwisy  internetowe, w tym: radiozet.pl, antyradio.pl, chillizet.pl,  radiostacja.pl i planeta.fm; a także Studio ZET produkujące reklamy oraz Eurozet Live - marka dedykowana projektom  cross-mediowym i marketingowi miejsc i wydarzeń.
Biuro Reklamy Eurozet (RRM Dom Sprzedaży Radia)  zajmuje się sprzedażą antenowego czasu reklamowego stacji należących do  Grupy oraz działalnością brokerską dla innych uczestników rynku  radiowego w Polsce. Na ogólnopolskim rynku reklamy jest też  wyłącznym przedstawicielem 52 stacji lokalnych, będących częścią Pakietu  Niezależnych. W ramach polityki odpowiedzialnego biznesu prowadzi  Fundację Radia ZET - jedyną fundację radiową w Polsce.
Stacje radiowe Grupy Eurozet docierają codziennie do ponad 8 milionów* słuchaczy (wraz ze stacjami Pakietu Niezależnych), a jej serwisy internetowe odwiedza miesięcznie ponad 4,6 mln użytkowników, co daje jej  32. pozycję wśród wszystkich podmiotów internetowych w Polsce**.
Grupa Eurozet jest częścią Lagardère Active - czołowego francuskiego koncernu medialnego, do którego należą 26 stacje radiowe i 17 kanałów telewizyjnych na całym świecie. Lagardère Active to również czołowy wydawca prasy z 13 tytułami we Francji oraz ponad 80 na całym świecie. Należą do niego takie marki, jak: Elle, Paris Match, Europe1 czy Gulli. Francuski koncern jest potentatem na rynku serwisów internetowych.

* Źródło: Radio Track, V-VII 2017, 15+, wszystkie dni tygodnia
** Źródło: PBI/Gemius, lipiec 2017

antyradio.pl

antyradio.pl to największy serwis internetowy poświęcony muzyce i kulturze rockowej w Polsce.