Fundacja Radia ZET

Działalność  w organizacji pomocowej, tak jak dziennikarstwo, wynika z poczucia  życiowej misji. Ta misja ma wiele wymiarów, zwłaszcza kiedy szeroki  zasięg radia można przekuć w działalność społeczną.

Nowe logo FRZET.jpg
Fundacja  Radia ZET powstała w 1999 roku i jest jedyną radiową organizacją tego  typu w Polsce. Od  2008 roku niesie pomoc osobom chorym, zagrożonym  wykluczeniem  społecznym, poszkodowanym w wyniku klęsk żywiołowych i  innych zdarzeń  losowych, a w szczególności dzieciom. Fundacja jest  otwarta na różne formy współpracy, których celem jest niesienie pomocy   tam, gdzie jest ona naprawdę potrzebna.

Fundacja Radia ZET w liczbach:

• 27 mln zł zebrane na pomoc potrzebującym w latach 2008-2016

• 10 szpitali w Polsce korzystających ze sprzętu wartości ponad 10 mln zł finansowanego przez Fundację
  • 5 mln zł przekazanych na zakup sprzętu do pierwszej w Europie pediatrycznej sali hybrydowej wybudowanej w USD w Krakowie-Prokocimiu
  • 4,6 mln zł przeznaczonych na dofinansowanie skomplikowanych operacji serc małych pacjentów
  • Ponad 600 dzieci z rodzinnych domów dziecka wysłanych na ferie i wakacje

Radio ZET

temu

Radio ZET to jedna z największych i najpopularniejszych ogólnopolskich stacji radiowych. Codziennie dostarcza milionom słuchaczy rzetelnych informacji, starannie dobraną muzykę popularną i zapewnia zabawę na wysokim poziomie. Swój program adresuje do dorosłych Polaków. Od początku istnienia stacja stawia na profesjonalizm i osobowości.
Chillizet

temu

Chillizet. Nastaw się na chill out  sieć stacji radiowych, kierująca swój program do wszystkich, którzy szukają własnej strefy komfortu i relaksu. Swoim słuchaczom oferuje starannie wyselekcjonowaną muzykę w klimacie chilloutowo-jazzowym. To wyjątkowy przewodnik po światowych trendach, wielkomiejskim stylu, najważniejszych wydarzeniach kulturalnych i poczucie humoru na najwyższym poziomie. Stanowi alternatywę dla codziennej oferty rozgłośni mainstreamowych.
Radio Plus

temu

Radio Plus. Przeboje z nutą nostalgii - ponadregionalna sieć rozgłośni lokalnych, kierująca program do wszystkich, którzy oczekują sprawdzonych i znanych przebojów, potwierdzenia tradycyjnych wartości, a oprócz ważnych informacji politycznych i sportowych liczą na wieści ze swojego miasta i okolicy. Chcą poznać plany lokalnych władz, dowiedzieć się o działaniach parafii i miejscowego biskupa, czy usłyszeć jakie ma dla nich propozycje ich dom kultury.
Antyradio

temu

Antyradio. Najlepszy rock na świecie - to najdłużej istniejąca rockowa sieć radiowa w Polsce. Korzysta z 16 nadajników, obejmujących zasięgiem największe miasta Polski. Słynie z bezkompromisowego spojrzenia na rzeczywistość i silnych osobowości antenowych. Program kieruje do wszystkich chodzących własnymi ścieżkami, nie poddających się masowej popkulturze i lubiących odważnie patrzeć prawdzie w oczy.

Pakiet Niezależnych

Pakiet Niezależnych to porozumienie handlowe niezależnych lokalnych stacji radiowych i Eurozet, które daje reklamodawcom unikalny dostęp do lokalnych słuchaczy, zasięg w wymiarze ogólnopolskim oraz atrakcyjną cenę zakupu. W skład Pakietu wchodzą 53 rozgłośnie lokalne silnie związane ze swoimi społecznościami.