Chillizet

Chillizet. Nastaw się na chill out  sieć stacji radiowych, kierująca swój program do wszystkich, którzy szukają własnej strefy komfortu i relaksu. Swoim słuchaczom oferuje starannie wyselekcjonowaną muzykę w klimacie chilloutowo-jazzowym. To wyjątkowy przewodnik po światowych trendach, wielkomiejskim stylu, najważniejszych wydarzeniach kulturalnych i poczucie humoru na najwyższym poziomie. Stanowi alternatywę dla codziennej oferty rozgłośni mainstreamowych.

Logo_ChilliZET_RGB.jpg
Stacja rozpoczęła nadawanie 6 grudnia 2008 roku. Jej grupą celową są wykształceni, dobrze sytuowani mieszkańcy największych polskich aglomeracji w wieku 25-44 lat. Na jej antenie można usłyszeć utwory z gatunków chill out, soul, jazz oraz pop najwyższej jakości utrzymany w relaksującym klimacie. Częstymi gośćmi stacji są muzycy, pisarze, aktorzy i inne osoby związane z szeroko pojętą kulturą. Tematy polityczne są poza sferą zainteresowań redakcji.
Chillizet patronuje inspirującym wydarzeniom związanym z muzyką i kulturą. Promuje warte polecenia płyty znanych wykonawców sceny chilloutu, soulu i jazzu oraz odkrywa produkcje niekomercyjnych artystów.

Częstotliwości Chillizet:

Warszawa 101,5 FM, Katowice 93,6 FM i Kraków 93,7 FM

Fundacja Radia ZET

Działalność  w organizacji pomocowej, tak jak dziennikarstwo, wynika z poczucia  życiowej misji. Ta misja ma wiele wymiarów, zwłaszcza kiedy szeroki  zasięg radia można przekuć w działalność społeczną.